dilluns, 27 d’abril del 2015

104. Acabats d'arribar

El dia de Sant Jordi, la biblioteca es va passejar per la Rambla de Vilanova i avui ens han arribat totes aquestes novetats! 


La biblioteca d'Auschwitz d'Antonio G. Iturbe
Basada en fets reals, aquesta és la història de la Dita, una jove que s'encarrega de la biblioteca clandestina (de només 8 llibres) d'un dels camps de concentració més mortífers en el context de la Segona Guerra Mundial.

 La banda de Berlín. Germans de sang  d'Ernst Haffner
"Si sou dos tot és molt diferent. Una nit és la meitat de llarga, la meitat de freda, la fam només mossega la meitat de fort". Aquest reportatge novel·la va ser escrit l'any 1932 i part d'ell va ser cremat a la foguera pels nazis. 






Lletraferides: La història de les nostres bibliotecàries d'Assumpta Montellà
En aquest llibre l'autora ens parla de la inauguració de l'Escola de Bibliotecàries l'any 1915 i de les peripècies de les bibliotecàries durant la dictatura de Primo de Rivera, la guerra i el franquisme a través dels seus testimonis. Una veritable joia que posa de manifest la vocació del personal.
La senyora dels llibres de Heather Henson i David Small
En Cal és un noi que no li agrada anar a l'escola i encara menys llegir llibres, a diferència de les seves germanes. Un dia, després de pujar l'alta muntanya, arriba a casa d'en Cal una dona misteriosa... és la Senyora dels llibres.
"Em quedo una bona estona mirant com la senyora dels llibres desapareix camí avall. I un munt d'idees em comencen a fer giravolts pel cap com els flocs de neu que voleien a fora. Ep, ara que ho penso, l'euga és valenta, però la senyora, déu n'hi do!"
Aquesta història, com ens diu l'autora, està inspirada en la veritable història i valenta feina que valenta feina que van fer les bibliotecàries a Cavall en la serralada dels Apalatxes a Kentucky (Estats Units)


Moguda a la biblioteca de Jordi Gregori
Molta gent creu que les bibliotecàries són velles, lletges, antipàtiques que sempre van vestides de negre, amb ulleres i amb el cabell recollit. L'Agnès, la bibliotecària d'aquesta història, tot i que pot semblar molt garrepa perquè no deixa que en Joan acabi L'illa del tresor, amaga un gran secret: les seves ulleres són màgiques!
Cor de tinta de Cornelia Funke
Qui són realment Dit de Pols, Capricorn o Llengua Màgica? La jove Meggie ho acabarà endevinant per les respostes que trobarà en un vell poble de les muntanyes de Ligúria... i també en un llibre.
Quan Mo, el pare de Meggie, saluda un estrany visitant que apareix a casa seva, la nena sent que aquella persona emana un perill, potser una gran amenaça contra el seu pare... i llavors fugen al sud, a la casa de la tieta Elinor, propietària d'una biblioteca extraordinària. Meggie descobrirà que els forasters que misteriosament apareixen i desapareixen, com aquell visitant nocturn, anomenen el seu pare Llengua Màgica, ja que té el do de donar vida als personatges dels llibres que llegeix en veu alta.




 Mendel el de los libros de Stefan Zweig
"Y de improviso me vino a la memoria como un relámpago. Lo supe de inmediato, al instante, como una única ardiente sacudida que me hizo estremecer de felicidad. Dios mío, si aquel era el sitio de Mnedel, de Jakob Mendel, Mendel el de los libros. Veinte años después había ido a parar de nuevo a su cuartel general, el café Gluck, en la parte alta de la Alserstrabe. Jakob Mendel. ¿Cómo había podido olvidarle? Era impensable. Durante tanto tiempo. A aquel ser humano de lo más particular, a aquel hombre legendario. A aquel peculiar portento universal, famoso en la universidad y en un círculo reducido y respetuoso... Cómo había podido olvidarle, a él, el mago, el corredor de libro que, imperturbable, se sentaba allí día tras día, de la mañana a la noche. Símbolo del conocimiento. ¡Gloria y honra del café Gluck!"


 Harry Potter i la pedra filosofal de J.K.Rowling
Ha arribat a la biblioteca la primera entrega de la saga del bruixot més famós de la literatura. El dia del seu onzè aniversari i després d'uns fenòmens paranormals, en Harry, un nen orfe, amb una cicatriu peculiar al front, rep la carta molt i molt especial: ha sigut acceptat a l'Escola de Bruixeria Hogwarts.

Per als qui encara no coneixeu les aventures d'en Harry, en Ron i l'Hermione, només us podem avançar que l'entrada a l'escola els canviarà la vida.


Una biblioteca en el desert de Joan F. Mira
  Aquest llibre és un recull d'articles de l'escriptor Joan Francesc Mira a propòsit dels viatges que ha fet, de les seves lectures i opinions.
 Els escarxofats de Michele Serra
"On coi ets?
T'he telefonat almenys quatre cops, no contestes mai. El teu mòbil sonava i sonava en va, com el dels marits adúlters o les amants ofeses. El seguit interminable de trucs deixa entendre o la teva resistència activa o la teva plàcida distracció, i no sé quin dels dos "no responc" és més ofensiu". 

Aquesta lectura la recomanem, sobretot, a aquells pares amb fills adolescents.
El secuestro de la bibliotecaria de Margaret Mahy
Les bibliotecàries són essencials per al bon funcionament de la biblioteca, veritat? Però que passaria si un dia, una colla de bandits segrestessin la bibliotecària?
El lector del tren de les 6.27h de Jean-Paul Didierlaurent
Guylain Vignolles no és ni atractiu ni lleig, ni gras ni prim. La seva feina consisteix a destruir allò que més estima: és l'encarregat de supervisa la Cosa, l'abominable màquina que tritura els llibres que ningú no vol llegir. Quan s'acaba la jornada laboral, Guylain treu de les entranyes del monstre les poques pàgines que han sobreviscut a la carnisseria i, cada matí, en el tren de les 6.27 h, es dedica a llegir-les en veu alta, animal el viatge dels passatgers habituals. Fins que un dia descobreix, per casualitat, una peça de literatura atípica que li canviarà la vida...





Aquestes són les dotze novetats! Veniu a la biblioteca i us les podreu endur a casa! 

Per cert, ja sabeu que hem editat el punt de llibre d'enguany?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada