divendres, 26 de febrer del 2016

185. Enhorabona na Maria Antònia!

ENHORABONA NA MARIA ANTÒNIA! 

Maria Antònia Oliver ha rebut el premi d'Honor de les lletres catalanes 2015. 

L'escriptora mallorquina ha rebut amb molta il·lusió el premi i la premsa la felicitada. Nosaltres, des de la nostra biblioteca del Cabanyes també ens hi volem afegir, a les felicitacions.
Na Maria Antònia és una escriptora que un cop has llegit la seva obra, no et deixa indiferent, sap narrar, sap explicar i sap fer-te entrar dins la narració. 

Recordo l'entrevista que li varen fer després de publicar l'enigmàtica novel·la Joana E. Oliver explicà com li havia arribat el tema de la novel·la i el seu compromís amb la informadora de no desvetllar el seu nom, d'aquí “Joana E”. 

Joana E és una de les novel·les, crec, més interessants de la narrativa catalana contemporània. 

Enmarcada en un context històric, ens explica les vicissituds de la jove Joana en una Mallorca carca i avorrida. L'estructura ajuda i molt a l'evolució del fil narratiu, un fil que no és lineal sinó que funciona com un trencaclosques i fins que no es posa la darrera peça-capítol el lector no sap que passa. 

I no diré res més. Per saber què li passa, què viu i com viu la Joana vine a la biblioteca i demana el llibre el prèstec! 

Ah! una anècdota, recordo uns alumnes de 3r de BUP de Ciències que un cop llegida la novel·la van dir: Ostres! Ostres Quin final més inimaginable. 

Àngels Parés Corretger

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada