dilluns, 11 de maig del 2015

111: Llegir és (científicament) sa!

Per començar la setmana, us volem parlar dels beneficis de la lectura des del punt de vista científic.

Llegir és bo per al teu cervell! Llegir relaxa però també, i sense que ho notis, estimula l'enginy. 

Altres "efectes secundaris" (aquests beneficiosos) de la lectura per al teu cervell són els següents:
  1. Empatia. La lectura ens ofereix diverses visions de la realitat que ens envolta i això ens ajuda a comprendre i a respectar diferents punts de vista que poden tenir, per exemple, els teus amics. A més, la ficció és ideal per recrear situacions que podríem viure i donar-nos pistes per enfrontar-nos-hi.

  2. Activitat cerebral. Com jugar als escacs o fer uns mots encreuats, llegir és una activitat mentalment estimulant. De fet, hi ha estudis que asseguren que la lectura preveu l'alzheimer!

  3. Capacitat d'atenció. La lectura ajuda a concentrar-nos! Per això és tan important, entre altres raons, que s'expliquin contes als més menuts de la casa, perquè així, d'aquesta manera, desenvolupen la seva comprensió lectora, adquireixen vocabulari i es concentren més fàcilment.

  4. Relaxa. Un estudi assenyala que llegir pot arribar a relaxar més que escoltar música, fer un te o jugar als videojocs. Si llegir ens adorm, no és perquè sigui avorrit, és perquè ens relaxa.


  5.  E-books. Tota una innovació! Fa uns anys era impensable llegir un llibre en format digital. Hi ha molts debats sobre quin és el suport més adequat per llegir. No patiu! Ja sigui en paper o en digital, els llibres són llibres i llegir és llegir. Tanmateix, els professionals asseguren que el temps d'adaptació (el d'un lector que canvia del format analògic al digital) és d'una setmana i que pot sentir-se una mica desorientat ja que la lectura digital sembla una pàgina interminable i pot ser difícil localitzar un fragment que havíem llegit prèviament.

  6. Llegir és sexy! Ho vam veure en una entrada dedicada a la Marilyn Monroe. Però tot plegat, tot i que costi de creure, té una base psicològica. Llegir ens fa ser més intel·ligents, ho hem dit més amunt, però també ens fa ser més emotius. I... tots volem que la nostra parella sigui intel·ligent i emotiva, oi? 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada