dilluns, 2 de febrer del 2015

Exposició: Llibres prohibits durant la història




Fa uns anys llegir La plaça del diamant de la Rodoreda, tal i com el podem llegir ara, era impensable. Llegir 1984 d'Orwell o els versos de Lorca era impossible perquè estaven PROHIBITS!

Sí, sí, ho heu llegit molt bé. Durant la història, de fet, des de sempre, els llibres han sigut víctimes de persecuccions, censures i condemnes. I us preguntareu el perquè de tot plegat, oi? Els humans no cremen els llibres perqué sí! Llavors, per què ho fan?



Perquè els llibres contenen les veritats que certs poders totalitaris no volen entendre.

Per reivindicar la llibertat d'expressió dels intel·lectuals, la biblioteca ha volgut recollir algunes de les obres més emblemàtiques que per motius religiosos, polítics o morals  han sigut censurades o prohibides en algun moment de la història.

Durant aquest trimestre podeu gaudir, amb tota llibertat, d'obres com Fahrenheint 451 de Ray Bradbury, Madame Bovary de Charles Baudelari, Incerta glòria de Joan Sales, Cien años de soledad de Gabriel García Márquez i d'una cinquantena més d'obres.

A més, també hem elaborat una guia de lectura amb el llistat dels llibres prohibits durant la història que tenim catalogades.

En el blog, cada setmana farem una entrada a propòsit de l'exposició: comentarem els episodis històrics més importants (la Santa Inquisició, la guerra civil i el franquisme i el bibliocaust nazi) i alguns dels títols.


La biblioteca



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada