dimarts, 10 de febrer de 2015

Un llibre escrit per una dona abans de 1900: "Orgullo y prejuicio" de Jane Austen

Sembla ser que alguns dels alumnes de l'institut s'han sumat al repte literari d'enguany: el de llegir 24 llibre en un any. La tercera recomanació que us proposem per donar-vos una empenta és Orgullo y prejucio de Jane Austen, obra escrita abans de l'any 1900 i que compliria el requisit número 5 de la taula.
Es una verdad reconocida por todo el mundo que un soltero dueño de una gran fortuna siente un día u otro la necesidad de una mujer.
Així és com començar l'obra d'Austen. Quin és l'argument? En l'explica Lourdes Ventura, l'autora del pròleg de l'edició de Orgullo y prejuicio que podreu trobar a la biblioteca:
La historia que se nos cuenta no puede ser más insignificante. El señor y la señora Bennet son padre de cinco hijas solteras. Y aquí se evidencia, desde el punto de vista de la señora Bennet, otro principio universalmente reconocido: a toda hija soltera hay que intentar casarla lo antes posible. A partir de este postulado, las hermanas de Bennet asistirán a bailes locales con sus mejores galas, pondrán sus ojos en aristócratas rurales y se verán obligadas a deslumbrar a cualquier clérigo con porvenir, apuesto oficial o terratinente que se ponga a tiro.

Pots enamorar-te d'una persona d'una classe social inferior a la teva?
Tens prejudicis?
Ets orgullós?
Casar-se per aconseguir estabilitat econòmica: sí o no?

Si encara no has començat a completar la teva taula, encara hi ets a temps!!

I recorda, si vols que recomanem la teva lectura al blog de la biblioteca, només has d'enviar un correu electrònic (a bibliotecacabanyes@gmail.com) amb les teves dades (nom i cognoms; curs), dir-nos quina obra has escollit, un breu resum i la teva opinió personal (per què el recomanaries).

Moltes gràcies i bona lectura a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada