dimecres, 21 d’octubre del 2015

143. Novetats

Aquesta tarda ens han arribat aquests tres llibres. Disponibles en préstec!

El Bosque de los Pigmeos d'Isabel Allende (Barcelona: De Bolsillo, 2005)
Nadia y Alexander viajan al corazón de África con su abuela Kate, a quien han encargado un gran reportaje. Su encuentro con el hermano Fernando, un misionero que está buscando a dos compañeros desaparecidos, marca el comienzo de este nuevo destino: la seva tropical africana, donde la caza clandestina del elefante y otros animales salvajes arrastra a mercenarios sin escrúpulos. Los malvados son ahora los jefes de la Hermandad del Leopardo: el comandante Mbembelé, el brujo Sombe y el rey Kosongo, que ha esclavizado a la tribu de los pigmeos.
Los protagonistas, empujados por la curiosidad primero y la solidaridad después, lograrán sortear mil y un peligros gracias a sus poderes: Nadia, de hacerse invisible y hablar con los animales; Alexander, de transformarse en jaguar, y ambos de poder comunicarse con los espíritus. Entrarán en contacto con la cultura de los pigmes, a los que, con la ayuda del espíritu de la reina Nana-Asante, lograrán liberar de la esclavitud. La paz entre los pigmeos y las otras tribus será posible a partir de ahora. 


La Casa Verda: del patí a l'hort, de l'hort al jardí, del jardí a la selva de Mercè Foradada (Barcelona: Ediociona Saldonar - Narratives, 2013)


Una casa vella arran del mar és el testimoni de la transformació d'un barri de pescador, dels canvis en la vida i els costums dels homes i les dones que hi ha passat, del naixement, l'evolució i el declivi de els tres generacions de la família que la van habitar, explicats en primera persona per la casa mateixa.
La veu de La Casa Verda no és neutra, és una veu íntima i alhora compromesa amb la història, la particular i la general. A mig camí entre la realitat i la ficció, és un tribut a tot el que ha desaparegut sense deixar cap altra empremta que un grapat de records, que ara es fixen, i per tant tornen a ser reals. 
L'estranya mort de Berta de Joan Pla (Valls: Edicions Bromera, 1996)
La Berta, que havia trencat unilateralment les relacions amb en Ferran, apareix morta als lavabos del xalet de Teresa el dia del seu aniversari. En Ferrar és sorprès al seu costat i és acusat d'assassinat pels seus amics. Davant la impossibilitat de demostrar la seva innocència, decideix fugir. Durant la fugida viurà un seguit d'experiències inimaginables, coneixerà la Irene, la dels ulls verds, i seguirà el camí de la seva descoberta interior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada