dimecres, 25 de novembre del 2015

160. Contra la violència de gènere

Avui és el Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones i per aquest motiu volem compartir amb vosaltres l'inici de la novel·la de Lolita Bosch, M:

 És primavera.
M ha fet 16 anys fa un parell de mesos, juga a bàsquet amb l'equip de la seva localitat, dina cada dia a casa amb la mare i la germana petita, vol estudiar veterinària si no es dedica professionalment a l'esport, va a un institut públic, treu bones notes, és el millor amic de J i morirà assassinat demà a la nit. EL seu pare el matarà a la sala d'estar de casa d'un tret mortal, un de sol, precís, després d'haver disparat a la seva germana petit i uns segons abans de treure la vida a la seva dona, la mare de M, que serà obligada a presenciar, agonitzant, encara incrèdula, la mort dels seus dos fills.
Sé que és un principi díficil per a un llibre. I creu-me que ho sento. Però volia que sabessis què passarà abans de seguir llegint. I advertir-te que encara que agafis afecte a M, hauràs de deixar-lo anar. Molt aviat. Perquè M morirà en acabar la primera part d'aquesta novel·la, divuit hores després que hagi començat.
I també vull que sàpigues que aleshores, quan la mare de M hagi vist morir els seus fills i exhali el darrer sospir, tot i que sembli impossible seguirà sent primavera. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada